Brighten and moisturise the skin with hey`Mo Super Greens yoghurt face mask

Super Greens jugurttikasvonaamio

Oletko koskaan kokeillut jugurttikasvonaamiota? Aitoa luonnonkosmetiikkaa, joka syntyy nopeasti omassa kotikeittiössä hyvätasoisen ruokakaupan hyllyvalikoimasta. Lisäämällä jugurttipohjaan erilaisia ainesosia, kuten viherjauhetta ja hunajaa, saat loihdittua puhdasta ja tehokasta luonnonkosmetiikkaa. Tämän artikkelin lopusta löydät ohjeen kuorivalla ja kosteuttavalle hey`Mo Super Greens jugurttikasvonaamiolle.

Jugurttipohjan valinta

Jugurtti on erinomainen pohja kasvonaamiolle. Voit käyttää jugurttikasvonaamion valmistukseen kreikkalaista tai turkkilaista täysrasvaista jugurttia. Kreikkalainen jugurtti on ominaisuuksiltaan turkkilaista veljeään happamampaa. Tämä johtuu siitä, että se sisältää enemmän maitohappoa. Paksumman koostumuksen ja erinomaisen rasvapitoisuuden ansiosta kumpikin jugurtti toimii kasvonaamiona erinomaisesti. Jos ihosi on tehokkaamman kuorinnan tarpeessa, valitse kreikkalainen versio.

Kuori, kosteuta ja kiinteytä 

Iholle levitettynä jogurtin on osoitettu lisäävän ja sitovan kosteutta. Jugurtti sisältää muun muassa maitohappoa ja kalsiumia, jolla on tärkeä rooli epidermiksessä. Maitohappo on alfahydroksihappo (AHA), joka liuottaa kuolleita ihosoluja ihon pinnalta. Se on suurikokoinen molekyyli, joka ei kulkeudu syvälle ihoon. Maitohappo irrottaa ja poistaa ihon kuolleen ja kuivan pintakerroksen hellävaraisesti ja stimuloi soluja uusiutumaan nopeammin. Tällöin iho näyttää kirkkaammalta, heleämmältä ja nuoremmalta. 

Maitohappo eroaa muista AHA-hapoista siinä, että se auttaa parantamaan ihon kosteustasapainoa ja säilyttämään kosteuden iholla. Tämän vuoksi maitohappo on suosittu ainesosa monissa ikääntymistä ehkäisevissä ihonhoitotuotteissa, ja se stimuloi myös kollageenin tuotantoa vähentäen juonteita ja ryppyjä. Jugurtti sisältää myös B-vitamiineja ja sinkkiä sekä antioksidantteja, jotka estävät haitallisten vapaiden radikaalien toimintaa.

Viherjauhe ihonhoidossa

Viherjauhe on kirjaimellisesti vihreistä kasveista jauhettua jauhetta. Kaikille viherjauheille on yhteistä se, että ne sisältävät runsaasti lehtivihreää eli klorofylliä, jonka lisäksi ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sekä fytoravinteita. Perinteisesti vihrejauhe on nautittu sisäisesti ja sillä on todettu olevan runsaasti terveyshyötyjä, kuten vihreillä kasviksilla. Vihreä alkalisoi elimistöä ja pyrkii luomaan suolistoon edulliset olosuhteet terveyttä tukevalle bakteerikannalle.

hey`Mon Super Green blend yhdistää parhaat viherjauheet samaan sekoitukseen. Vehnän ja ohran oraat sekä spirulina ja chlorella muodostavat lehtivihreän kimaran ja tuovat yhteen toistensa parhaat ominaisuudet. Vehnän ja ohran oraat muun muassa sisältävät runsaasti betakaroteenia josta iholla muodostuu retinolia. Chlorella sisältää vihreistä eniten lehtivihreää ja Spirulinassa on paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja rasvahappoja. Super Green blend sisältää myös vihreä tee -uutetta, jonka kofeiini toimii antioksidanttina iholle levitettynä. Se myös tehostaa aineenvaihduntaa ja pyrkii vähentämään pinnallisten verisuonten aiheuttamaa punoitusta kasvoilla. 

 


hey`Mo Super Greens jugurttinaamio 

Hanki kauppareissulla purkki jugurttia, hunajaa sekä paketti hey`Mo Super Greens blendiä. Sekoita pienessä kulhossa n. 1 ruokalusikallinen jugurttia 1 teelusikalliseen Super Greens jauhetta ja lisää loraus hunajaa. Sekoita ainekset hyvin ja levitä naamio kasvoilla esimerkiksi leveällä meikkisiveltimellä. Anna vaikuttaa 20-30 min. Vaikutuksia odotellessa voit valmistaa samaisesta Super Greens blendistä juoman tai smoothien. Luonnollista ja tehokasta ihonhoitoa sisäisesti ja ulkoisesti.

 

Kirjoittaja:
Satu Girs
Fytonomi ja Luontaistuoteneuvoja