Everything you need to know about shampoo bars

Mikä ihmeen shampoopala?

Shampoopalat saattavat muistuttaa saippuapalaa, mutta koostumukseltaan ne ovat jotakin muuta. Shampoopalat eroavat niin saippuasta kuin nestemäisestä shampoosta. Ne koostuvat erilaisista ainesosista ja siksi vaikuttavat eri tavoin. Me hey’Molla olemme hullaantuneet shampoopaloihin. Sen lisäksi, että ne tarjoavat ekologisen vaihtoehdon hiusten hoitoon, ne tarjoavat myös uuden mahdollisuuden hiuksille ja päänahalle. Tässä blogissa pyrimme kertomaan, miksi näin on ja mikä tekee shampoopalasta niin ainutlaatuisen.

Mikä on shampoopala?  

Yksinkertaisimmillaan shampoopala on shampoota kiinteässä muodossa. Ne eivät siis sisällä vettä. hey’Mo shampoopalat eivät myöskään sisällä sulfaatteja, parabeeneja, silikoneja tai palmuöljyä. Muuten ne pesevät hiuksesi samalla tavalla kuin tavallinen shampoo, mutta hellävaraisemmin. hey’Mo shampoopaloissa on käytetty luonnosta peräisin olevia ekologisia, hellävaraisesti peseviä ainesosia, joita käytetään myös lapsille valmistetuissa shampoissa. Lisäksi ne sisältävät luonnollisia erilaisia öljyjä ja sheavoita, jotka rauhoittavat ja suojaavat hiuspohjaa aiheuttamatta kerrostumia.

Eroavatko shampoopalat saippuapaloista?

Kyllä, ja ehdottomasti kyllä! Hiuspohja, eli päänahka on luonnostaan hapan (noin 5,5), kun taas saippuapalat ovat emäksisiä (pH yli 7). Shampoopalat eivät sisällä mitään niistä ankarista kemikaaleista, jotka tekevät saippuoista emäksisiä. Shampoopalojen pH-arvo on yleensä 5 ja 7 välillä. hey’Mo Shampoopalojen pH on noin 5, mikä on juuri sopiva päänahalle.

Miten shampoopala toimii?

Samalla tavalla kuin nestemäinen versio. Shampoopalaa hierotaan pehmein liikkein märkiin hiuksiin veden kanssa, jotta puhdistavat ja hoitavat aineet saadaan vaahdotettua toimintaan. hey’Mon shampoopaloissa pesutehosta vastaa kookospähkinästä peräisin oleva mieto Sodium Cocoyl Isethionate, joka tuottaa helposti pehmeää, kuohkeaa, jopa kermaista vaahtoa. Se puhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata päänahkaa.

Kenelle shampoopala sopii?

Kaikille. hey’Mo shampoopala sopii vauvasta vaariin, käsiteltyyn ja käsittelemättömään hiukseen. Shampoopala tulisi kuitenkin valita oman hiustyypin mukaan. Saatavilla on shampoopalat kolmelle hiustyypille: normaaleille, kuiville sekä rasvoittuville hiuksille. Vaikka kaikissa hey’Mo shampoopaloissa on sama pesevä pohja, sisältää kuivan ja rasvaisin hiuksen shampoopalat muita erilaisia ainesosia hiuksen ja päänahan tarpeen mukaisesti.

Hoitoaine vai hoitoainepala

Hoitoainepala on hoitoaineen kiinteä versio, samalla periaatteella kuin shampoopala shampoon. Hoitoainepalan käsittely saattaa vaatia enemmän harjoittelua, koska sen emulgointi hiuksiin ei välttämättä ole yhtä helppoa kuin shampoopalan. Vaalennettu ja käsitelty hius vaatii myös enemmän hoitoa ja kosteutusta. Jos hoitoainepalan kosteutus ei tunnu riittävältä, on shampoopala ja nestemäinen hoitoaine myös erinomainen yhdistelmä. Tällöin hoitoaine tulee levittää vain latvaan, hiuksen tyveä välttäen.

Hiustenpidennykset

Hiustenpidennyksissä käytetty aitohius rakastaa shampoopaloja. Sopiiko shampoopala hiustenpidennysten kanssa, riippuukin hiustenpidennyksiin käytetystä tekniikasta. Shampoopala on erinomainen ommeltavien ja klipsipidennysten pesijä ja huoltaja. Teippi- ja sinettikiinnityksessä shampoopalan käyttöä ei voida suositella, koska kiinnitystekniikka ei kestä öljyjä sisältävien valmisteiden käyttöä, joita shampoopalat sisältävät.

Ekoteko planeetalle

Koska shampoopalat ovat kiinteitä, ne valmistuvat ilman vettä ja muovia, ja ne voidaan pakata kierrätettyyn pahviin. Yksi shampoopala vastaa kolmea 350 ml:n nestemäistä shampoopulloa, eli yhdellä shampoopalalla on mahdollista vähentää maailman muovikuormaa kolmen muovipullon verran. Yhdellä shampoopalalla pesee hiukset n. 80 kertaa riippuen hiusten pituudesta.

Yhteistyö Forget me not kanssa

Shampoopalat on tehty yhteistyössä Forget me not kanssa, joka on perustettu vuonna 2021. Forget me not-shampoopalojen takana on Jaana Racero, sivutoiminen yrittäjä, graafikko ja valokuvaaja. Kaikki shampoopalat valmistuvat käsin omissa pienissä tiloissa Helsingissä. Jokainen pala on yksilöllinen ja uniikki, kuten me kaikki!

Voit lukea enemmän shampoopaloista täältä: www.forgetmenot-finland.com

 

Kirjoittaja:
Satu Girs
Fytonomi ja Luontaistuoteneuvoja